INFORMATIE OVER DE OMGEVING

De camping ligt in het gebied Noord-Meer in Twente op de grens met Salland. De camping is direct gelegen aan een prachtig uitgestrekt bosgebied met vele wandel, fiets en kanoroutes. U kunt uw auto laten staan en gelijk genieten van de natuur.

Omgeving

De camping bevindt zich tussen Den Ham en Ommen (Overijssel). Brinkdorp Den Ham is een veel gebruikte uitvalsbasis om de nabijgelegen natuurgebieden te verkennen. Nergens anders in Nederland is het oorspronkelijk coulisselandschap van akkers, weilanden, houtwallen, bos en heide zo goed bewaard gebleven. In de zomermaanden worden de ‘Hammerbrinkdagen‘ georganiseerd, waar u kunt genieten van rommelmarkten, braderie en live muziek.

Landgoed Eerde

Tussen de camping en de stad Ommen bevindt zich het Eerderbos en Eerder Achterbroek, een uitgestrekt bosgebied met het prachtige kasteel Eerde.

Lees meer

Steile Oever

Steile Oever bevindt zich aan de voet van de Besthmenerberg, gevormd in een buitenbocht van een meander van de Regge door de eroderende werking van het rivierwater.

Lees meer

Besthemenerberg

Op de top van de Besthemenerberg bevindt zich een uitzichttoren. Wanneer u deze toren beklimt ziet u de vergezichten van het vechtdal. Naast de uitkijktoren vindt u het bostheater (amfitheater) die nog steeds in gebruik is en plaats biedt voor 3000 bezoekers.

Bostheater agenda

Sahara

Per fiets kunt u de zandververstuiving, die beter bekend staat als de Sahara van Ommen bereiken. Het gebied behoorde ooit toe aan Landgoed Eerde en de Baron van Pallandt liet het in 1840 bebossen om de zandverstuivingen te minderen. Het resultaat is een prachtig gebied van zand en naaldbomen.

lees meer

Lemelerberg

In het nabijgelegen natuurgebied Lemele vindt u De Lemelerberg. Net als de Sallandse heuvelrug is de Lemelerberg ontstaan in de voorlaatste ijstijd. De Lemelerberg wordt gekenmerkt door heide, loofbos en stuivende zandvlaktes.

Zwembad

Zwembad ‘de Groene jager’ kunt u per voet bereiken. Dit fraaie zwembad is in 2013 geprivatiseerd en wordt volledig draaiende gehouden door vrijwilligers, waarmee het is behouden voor het dorp Den Ham en naaste omgeving.

lees meer

Manege

Binnen 500 meter van de camping bevindt zich Manege de Hazelhorst. Bij de manege worden pony- en paardrijlessen gegeven. Zowel springlessen, dressuurlessen als buitenritten.

lees meer

Den Ham

Het historische dorp Den Ham bereikt u binnen 2 kilometer en  is een van de mooiste brinkdorpen van het land. Het oude dorpscentrum wordt gevormd door De Brink, van oudsher al een plek van samenkomst. In het dorp kunt u terecht voor diverse winkel- en horecagelegenheden.

lees meer

Ommen

Ommen is een gemoedelijk, historisch stadje aan de Vecht. Het centrum biedt u veel winkel- en horecagelegenheden. Heerlijk wanneer u wilt genieten van een lekker kopje koffie of een borrel op het terras. Gedurende het gehele jaar vinden er leuke activiteiten en evenementen plaats.

lees meer